Verpakt hondenvlees met bijbehorende saus

In China en Korea worden enorme hoeveelheden honden- en kattenvlees gegeten. Ook in Cambodja, Laos, Thailand, Viernam, de Filippijnen en Myanmar (voorheen Sovjet-Unie) worden honden en katten als voedsel gebruikt, al ligt de consumptie daar iets lager.

Het eten van honden- en kattenvlees is een nieuw fenomeen. De bewering dat  het deel uitmaakt van de traditionele kookkunst is niets meer of minder dan een publiciteitsstunt van de voedingsindustrie. Honden en katten vormen eenvoudigweg een gemakkelijke en goedkope voedingsbron. In veel van de Aziatische landen wordt het slachten van honden slechts enkele generaties lang beoefend. Katten worden voornamelijk in China, Korea en delen van Indonesië gegeten.

Het geschatte aantal honden dat voor consumptie werd gebruikt in 2003 lag tussen de 13 en 16 miljoen (bron: Animal People); voor katten bedroeg dit aantal in 2008 4 miljoen. Het is verboden om hondenvlees te eten in Hong-Kong, Zuid-Korea en de Filippijnen. Ondanks dit verbod groeit het aantal geslachte honden nog ieder jaar.

Gebraden hondenvleest

De honden en katten worden opzettelijk gruwelijk mishandeld voordat zij worden geslacht. Men gelooft dat het lijden van de dieren het vlees beter zal maken. Maar ook als mishandeling niet de bedoeling is, zijn de methodes zeer pijnlijk. Bronnen in China onthullen dat honden en katten in de nek of hals worden gestoken, in kokend water worden gegooid of worden geëlektrocuteerd, opgehangen of op hun kop  geslagen met een plank - terwijl het dier nog bij bewustzijn is!

Er zijn verscheidene, elkaar tegensprekende mythes over hondenvlees. In de zomer eten Koreanen hondenvlees om af te koelen. In China wordt het  's winters gegeten om warm te blijven ...

Deze website bevat geen schokkende afbeeldingen, tenzij dit uitdrukkelijk is vermeld!

Wij zoeken vrijwilligers

Wilt u actief met ons meedoen? Geef u dan hier op bij ons campagneteam. Wij protesteren op vreedzame wijze tegen het honden- en kattenleed in Azië. Wij verstrekken informatie aan het publiek, de media en de politiek om dit leed onder de aandacht te brengen.

Het traceren van honden- en kattenbont is uitsluitend mogelijk via de SIAM-methode.
Lees meer...

Sinds 1 januari 2009 is het verboden om honden- en kattenbont te importeren. De wet wordt echter nauwelijks gehandhaafd. Wij willen overtreders van de wet, zonder het toepassen van geweld, ontmaskeren en aan de kaak stellen.