Raccoonhond

De raccoonhond (ook wel wasbeerhond genoemd) behoort tot de familie van hondachtigen (Canidae). De raccoonhond komt vooral voor in China, Korea, Japan en het Noord-oosten van Rusland. Het bont van de raccoonhond valt niet onder het Europees importverbond op honden- en kattenbont, terwijl de raccoon wel tot de hondenrassen wordt gerekend. Het gaat er bij ons niet om of de raccoonhond wel of niet onder het Europees importverbod valt, maar om het stoppen van het levend villen van dieren. Wij willen dan ook bereiken dat ook de raccoonhond onder dit importverbod gaat vallen.

Kleding met raccoonbont is nu volop verkrijgbaar
In de kledingcollecties voor de komende herfst en winter hebben we raccoonbont gesignaleerd. Vooral de met bont gevoerde capuchone van jassen is populair. Het bont is niet gelabeld als "echt" bont, waardoor het verkocht wordt als imitatiebont. Ook de winkelier of leverancier heeft het ingekocht als imitatiebont en weet dus niet dat het om het bont gaat van levend gevilde raccoonhonden.

Let op! Deze film bevat zeer schokkende beelden!

Deze website bevat geen schokkende afbeeldingen, tenzij dit uitdrukkelijk is vermeld!

Wij zoeken vrijwilligers

Wilt u actief met ons meedoen? Geef u dan hier op bij ons campagneteam. Wij protesteren op vreedzame wijze tegen het honden- en kattenleed in Azië. Wij verstrekken informatie aan het publiek, de media en de politiek om dit leed onder de aandacht te brengen.

Het traceren van honden- en kattenbont is uitsluitend mogelijk via de SIAM-methode.
Lees meer...

Sinds 1 januari 2009 is het verboden om honden- en kattenbont te importeren. De wet wordt echter nauwelijks gehandhaafd. Wij willen overtreders van de wet, zonder het toepassen van geweld, ontmaskeren en aan de kaak stellen.